Rekonstrukce kleští pro manipulaci s betonovými bloky: Inovativní řešení pro výstavbu přístavů

26 Kvě, 23 | Manipulační technika

Opava, 26. května 2023 – V roce 2014 jsme přijali výzvu dánské stavební společnosti JV Värtahamnen HB, která patří do holdingu Per Aarsleff A/S, na dodávku kleští určených k uchopení a otočení 10tunových betonových bloků o 180 stupňů v zavěšené poloze při výstavbě molů ve Stockholmu. Naši zkušení konstruktéři přistoupili k tomuto technicky náročnému úkolu s vynalézavostí a vytvořili revoluční řešení. Výsledkem jsou kleště s hydraulickým pohonem umožňujícím roztažení ramen kleští a otočení čelistí kolem horizontální osy do požadované polohy. Jedinečnost těchto kleští spočívá v jejich zavěšení na velkém mobilním jeřábu a v jejich vlastním nezávislém dieselovém agregátu, který zajišťuje samostatný zdroj elektrického proudu. Tento agregát pohání čerpadlo hydraulického systému a slouží také jako zdroj napájení dálkového ovladače pro ovládání kleští. I přestože kleště nejsou nejlevnějším řešením a jejich použití je omezeno na jednorázové akce při výstavbě konkrétních přístavů, bez nich by byla práce stavebníků značně obtížná a nebezpečná.

Po devíti letech se dnes staví nový přístav ve švédském Varbergu, a vzhledem k potřebě většího množství betonových bloků se společnost Per Aarsleff A/S obrátila na naši firmu s žádostí o rekonstrukci kleští, které nebyly po dobu devíti let v provozu, aby vyhovovaly novým podmínkám. Naši technici se postavili k této výzvě s nadšením a sebejistotou. Kleště jsme převezli do našeho provozu v Opavě, kde byl proveden důkladný servis. Proběhla oprava dieselového a hydraulického agregátu, včetně výměny hydraulických válců a rozvodů hydraulického oleje. Ramena kleští byla prodloužena asi o jeden metr, a byly vyrobeny nové čelisti pro uchycení tří typů betonových bloků.

Po úspěšném absolvování funkčních zkoušek s vynikajícími výsledky můžeme s potěšením konstatovat, že naše firma nenabízí pouze výrobu nových nestandardních manipulačních zařízení, ale také jsme schopni provádět rekonstrukce již použitých kleští, čímž nabízíme našim zákazníkům široké spektrum služeb. Těší nás, že tyto služby zaznamenávají velký zájem našich zákazníků, a díky tomu se naše portfolio stále rozrůstá.

Naše společnost se pyšní svými technologickými inovacemi a schopností přizpůsobit se specifickým požadavkům našich zákazníků. Jsme hrdí na to, že jsme přispěli k efektivitě a bezpečnosti v oblasti výstavby přístavů a manipulace s těžkými betonovými bloky. Naši profesionální týmy konstruktérů, techniků a servisních specialistů jsou připraveni splnit jakýkoli významný stavební projekt a zajistit spokojenost našich klientů.

Sledujte náš rychlý růst a zůstaňte informováni o našich nejnovějších inovacích v oblasti stavební techniky a manipulace s břemeny. Jsme připraveni posunout hranice technických možností a přinést do vašich projektů revoluční řešení.

Další zajímavostí