/*

Inovativní zařízení pro manipulaci se svitky plechů: Představujeme sklopný stůl pro těžké provozy

21 Lis, 23 | Manipulační technika

Společnost Prestar, s.r.o. představuje zařízení určené pro těžké ocelářské provozy. Jedná se o sklopný stůl pro sklápění svitků plechů s nosností až 22 tun z vertikální do horizontální polohy anebo naopak. Toto inovativní zařízení je dalším v řadě zakázek produktů, které Prestar dodává do slovenské nadnárodní společnosti US Steel Košice a.s. Vzhledem k tomu, že v procesu výroby ocelových svitků přichází tyto svitky na expedici ve vertikální poloze, je potřeba tyto svitky sklopit do horizontální polohy pro transport jak kamionovou, tak vlakovou dopravou.  

Výhodou sklopného stolu je to, že ocelový svitek plechů je možné ukládat na obě kolmé dosedací plechy jak ve vertikální poloze, tak i v horizontální poloze. K tomu jsou přizpůsobeny dosedací plochy stolu.

Svitek plechu je zakládán do stolu pomocí mostového jeřábu. Proto dochází při setrvačnosti břemene k velkým rázům na dosedací plochy stolu. Tyto rázy   jsou pohlceny dostatečně dimenzovanými silenbloky umístěnými na stole, což má zásadní vliv na spolehlivost a životnost stolu.

Pohon stolu je elektrický, což má mnoho výhod z hlediska údržby a provozu oproti hydraulickým systémům, které se pro taková zařízení požívaly v minulosti.

Sklopný stůl je určen pro provoz expedice, a proto je na stole provedena příprava pro zabudování obchodní váhy. Do budoucna se počítá s tím, že informace o vážení bude posílána do informačního systému ocelárny pro snadné vystavování expediční dokumentace při expedici. I tuto digitalizaci provozních dat nabízíme s tímto zařízením našim odběratelům.

Tuto obchodní zakázku pro US Steel Košice a.s. zprostředkovala společnost Metas, s.r.o., která je výhradním zástupcem naší společnosti Prestar na slovenském trhu. Tato společnost hraje klíčovou roli v poskytování poprodejních služeb naším zákazníkům na tomto trhu jako jsou servisní služby, revize manipulačních zařízení apod.

S touto inovativní technologií přináší Prestar spolehlivé řešení pro manipulaci s ocelovými svitky, posiluje tak svou pozici v průmyslovém odvětví a potvrzuje svou dlouhodobou spolupráci s významnými partnery v tomto oboru.

Další zajímavostí